top of page

Orgonit

Att ha en orgonit i sin​ närhet förbättrar kvalitén på den omgivande energin, aldrig tvärtom.  Om du så bara äger en enda orgonit, se till att dra maximal nytta av den. Generellt gäller att ju större orgoniten är desto mer kraftfull inverkan på den omgivande energin.

En orgonit består av tre huvudkomponenter: resin, metallspån och kvarts. Men vi på House of Dao använder oss också av andra kristaller och halvädelstenar. Dessa orgoniter vi tillverkar använder sig av kristallens egenskap och skickar ut det i rum eller auror.

Orgonit är en vidareutveckling baserad på Wilhelm Reichs upptäckt att ett material som består av växelvis organiskt material (kolbaserat) såsom trä eller plast, och o-organiskt (metall) såsom aluminium, järn eller koppar), attraherar, och samlar upp energi. 

Orgonit i den formen som vi skapar är vanligast idag tillverkades första gången av Don Croft i USA. Han hade studerat Reich’s arbete och vidareutvecklade hans uppfinningar. En orgonit gör ingenting annat än omvandlar energi. Orgonit tar  inte bort elektromagnetiska fält, det omvandlar fältet.

Användningsområdet för en eller flera orgoniter

​Du kan bära en orgonit med dig i fickan eller i väskan och hemma kan du placera den närmast den kraftigaste källan till negativ energi (om du känner vilken den är), t.ex. säkringsskåpet, wifi-routern, vid datorn, TV:n, skåpet närmast induktionshällen, mikrovågsugnen, intaget av dricksvatten till bostaden. Det är en bra början.

Optimalt är om du kan rama in din trädgård med en orgonit i varje hörn och göra på samma sätt i din bostad. Har du en damm eller annat vattendrag på din tomt så lägg gärna en orgonit där, i vattnet. I vattnet förstärks nämligen orgonitens effekt ytterligare. Har du ett växthus så kan du placera en orgonit därinne för att skapa bättre växtmiljö.

 

Alla orginter innehåller kvarts med kompliment av andra stenar och kristaller. 

Magin bakom organiten

Enkelt förklarat vad en orgonit är och gör. All negativ energi runt oss sug in i orgoniten. Resinet attrahera den negativa energin. Metallen i orginiten stöter bort den negativa energin. Detta skapar kaos i orgoniten. Ju mindre metallspån orginiten har desto bättre och större yta tar den och omvandlar. Metaller väljs efter möjlighet av efterfrågan. Koppar, aluminium eller mässningsspån alla har samma funktion i orgoniterna. 

 

Kristallen i orgoniten har egenskapen att omvandla kaoset mellan resinet och metallen där den negativa energin är. Kristallen jämnar och balanserar ut den negativa energin. Den omvandlar den till positiv energi. Det är kristallen som gör det huvud jobbet i orgoniten.

Syftet med en orgonit är att den ska ta hand om negativ energi och den är självrengörande. Dessa strukturer är byggda för att neutralisera negativ energi till positiv. En orgonit behöver inte vara i någon specifik form eller färg. Inte heller kristallernas storlek har betydelse. 

BRA ATT VETA

Vi på House of Dao presenterar vårt utbud av orgoniter i olika former.

Här kan du finna allt från pyramider, kuber, klot, smycken och mycket mer. Inom kort kommer du kunna beställa via webbshopen. 

Viktigt att veta är att alla orgoniter är handgjorda och har sina egna unika designer. 

Vi slipar lätt allt för vassa kanter på orgoniterna och det kan förekomma ojämnheter och luftbubblor. Och även kan det vara en storleksskillnad på ca 0,5cm - 1cm. Detta beronde på härdningens process.

Detta bör man vara medveten om vid köp. Det är genuit hantverk och inte fabriksgjorda.

Ångerrätten gäller inte vid: produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål. 

Härdningstiden för en orgonit är ca 12-24 timmar per skikt. Desto fler skikt ju längre produktionstid. Ett skikt är mellan 1 cm -5 cm.

Alla  orgoniter tillverkas i Göteborg. Vid frågor maila gärna oss!

 

MAIL: info@houseofdao.se

bottom of page